Viser 1–12 af 44 resultater

2007 Chateau Vieux Sarpe, Joseph Janoueix Vin

325,00 DKK Inkl. moms

Château Vieux Sarpe, der siden 1964 har tilhørt den kendte Libourne-familie Janoueix, ligger på det kalkholdige plateau, ca. en kilometer øst for byen Saint-Emilion.


Placeringen er ideel i smørhullet mellem storebroderen Château Haut-Sarpe og Premier Grand Cru Classé ejendommen Château Trottevieille.

Den fine beliggenhed blev udnyttet på et meget tidligt tidspunkt af kejser Probus (232-282) og hans legion af vindyrkere, som plantede vinstokke ved at grave retlinjede furer i limstenen for derefter at fylde furerne op med jord inden tilplantningen.

Et betydningsfuldt eksempel på dette arbejde blev fundet i 1964 ved restaureringen af en vingård, der støder op til Vieux Sarpes gamle vindmølle. Denne specielle vindmølle fra 1732 er iøvrigt den eneste, der stadig vedligeholdes i Saint-Émilion.

Der findes ikke noget egentligt slot mere, og såvel vinifikation som den efterfølgende lagring finder sted i Château Haut-Sarpes smukke kældre under ledelse af den erfarne kældermester Paul Cazénave.

Selvom Château Vieux Sarpe kun er klassificeret Grand Cru, er det vores erfaring, at kvaliteten ofte er forbløffende lig Château Haut-Sarpes.

LeverandørSociété D´Exploitation Du Chat.Haut SarpeLandFrankrig
OmrådeBordeauxUnderområdeSaint-Émilion
Type/FarveRødvinÅrgang2007
Drue70% Merlot
10% Cabernet Sauvignon
20% Cabernet Franc
Fadlagring16 mdr.
DyrkningTraditionelRiedel glasCabernet Sauvignon
ServeringsforslagLyst kød
Vildt
Oste – milde
Alkohol13,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2011 Chateau le Castelot, Joseph Janoueix Vin

300,00 DKK Inkl. moms

Med ikke mindre end fire ejendomme i det smukke Saint-Émilion-distrikt er familien Janoueix en af områdets mest betydningsfulde familier.

Château le Castelot er den nyeste ejendom i familien Janoueix’ besiddelse. Beliggenheden er fremragende i den sydlige del af Saint-Émilion i læ ved foden af Château Tertre Daugays højdedrag. En beliggenhed, der er med til at skabe et yderst favorabelt mikroklima.

Familien Janoueix har, siden de i 1978 overtog ejendommen, ydet en stor indsats for at gøre rammerne omkring vinen perfekt. Alt er udført med sikker smag og vanlig sans for detaljer.

Château le Castelot hører i dag blandt den absolutte top blandt Saint-Émilions Grands Crus, og familien Janoueix’ mål er da også i al beskedenhed en oprykning til Grand Cru Classé status.

Slottets vine er generelt kendetegnet ved en meget rig duft og en helt usædvanlige blødhed, der gør den attraktiv efter ganske få år på flaske.

LeverandørSa Ets Joseph Janoueix VinLandFrankrig
OmrådeBordeauxUnderområdeSaint-Émilion
Type/FarveRødvinÅrgang2011
Drue70% Merlot
10% Cabernet Sauvignon
20% Cabernet Franc
DyrkningTraditionel
ServeringsforslagMørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste – milde
Alkohol13,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2015 Cote de Beaune Rouge, Joseph Drouhin

300,00 DKK Inkl. moms

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Côte de Beaune appellationen blev i sin tid fastlagt for en gruppe vinavlere, der ikke opfyldte kravene til Côte de Beaune-Villages. Den har kun gyldighed for vine fra Beaune-distriktet.

Hos Drouhin er en af husets specialiteter den excellente Beaune Premier Cru, Clos des Mouches, en holdbar vin med stor krop.

Robert Drouhin vil med Clos des Mouches vise firmaet fra den absolut bedste side og har i den anledning lavet en form for andenvin. D.v.s. at man i denne "almindelige" Côte de Beaune-vin har en Beaune Premier Cru kvalitet – vel og mærke fra de unge vinstokke.

Vinifikation
Druerne plukkes i hånden, hvorefter de gærer i åbne fade i 14-18 dage. Under gæringen presses drueskallerne løbende ned i mosten, hvilket giver et optimalt udtræk af tanniner og aromastoffer og farve. Efterfølgende lægges vinen på 1-2 år gamle egetræsfade i 10-12 måneder, før den klares med æggehvider og tappes på flaske.
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte de Beaune
Type/FarveRødvinÅrgang2015
Drue100% Pinot NoirDyrkningTraditionel
ServeringsforslagLyst kød
Oste – milde
Alkohol13,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2016 Rosso San Pietro, Guerrieri-Rizzardi

125,00 DKK Inkl. moms

Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper samtidig med, at man har mulighed for at eksperimentere.

En af de bæredygtige procedurer hos Rizzardi, er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.

Guiseppe er dansk gift dansk og elsker den danske jul med sin flæskesteg, and, brunede kartofler, sovs, surt og sødt. Så da vi bad Giuseppe om at lave en særlig julevin til os, vidste han med det samme, hvilken type vin vi søgte.

Vinifikation
Udvalgte druer, fra Guerrieri Rizzardis egne marker i Valpolicella, bliver kørt til vineriet, hvor de afstilkes og forsigtigt presses. De enkelte druesorter gærer hver for sig i temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke. Til sidst foretages det endelig blend, som efterfølgende lagrer nogle måneder inden frigivelse.
LeverandørGuerrieri-RizzardiLandItalien
OmrådeVenetoType/FarveRødvin
Årgang2016DrueMerlot
Corvina
Corvinone
DyrkningTraditionelServeringsforslagMørkt kød
Vildt
Alkohol14,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
ProptypeKorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6

Château L’Ermitage Sainte Cécile 2015

135,00 DKK Inkl. moms

Château L’Ermitage Sainte Cécile 2010
Flot mørkerød farve. Aroma af modne frugter, krydderier fra Provence og sort peber. Kraftfuld og meget elegant vin med silkebløde tanniner. Flot modenhed, selv når den drikkes ung. Anbefales til: rødt kød, vildt og stærke oste.

Årgang
2010

Område
Costières de Nîmes, Syd Rhône

Serveringstemperatur
16-18 grader

Alkohol %
14%

Drikkemoden
2013 – 2020

Drue(r)
60% Syrah, 30% Mourvèdre, 10% Grenache

Fadlagring
12 mdr. på franske egetræsfade

Château L’Ermitage Tradition Rouge 2016

95,00 DKK Inkl. moms

Château L’Ermitage Tradition Rouge 2013
Granatrød farve. Fyldig smag med en god frugtig og krydret struktur. Aromaer af røde frugter (hindbær), krydderier og lakrids. Meget venlige og bløde tanniner. En rigtig "tørstslukkende" rødvin

Anbefales til grill, T-bone steak, lammekoteletter, pølse og ost.

87/100 Robert Parker

Årgang
2013

Område
Costières de Nîmes, Syd Rhône

Serveringstemperatur
16-18 grader

Alkohol %
14%

Drikkemoden
2014 – 2019

Drue(r)
40% Syrah, 40% Mourvèdre, 20% Grenache

Fadlagring
Nej

Château Unang La Source 2015

135,00 DKK Inkl. moms

Château Unang La Source 2011
Elegant vin med en dyb rubinrød farve. Intens aroma af solbær, peber, vilde urter og vanilje fra egetræsfadet. Smagen er lang, afrundet og frem for alt behagelig med bløde tanniner og en behagelig krydret eftersmag.

Anbefales til: and, vildt, svinekæber i kraftig sauce og bagte rodfrugter.

Årgang
2011

Område
Ventoux, Syd Rhône

Serveringstemperatur
15-16 grader

Alkohol %
14%

Drikkemoden
2013 – 2019

Drue(r)
65% Syrah, 35% Grenache

Fadlagring
12 mdr.

Domaine Chante Cigale Châteauneuf-du-Pape 2014

300,00 DKK Inkl. moms

Domaine Chante Cigale Châteauneuf-du-Pape 2011
Meget flot Châteauneuf-du-Pape. Flot dyb lilla farve. En let røget næse som kan henlede tankerne på kirsebær og rosiner. I munden noter af mørke bær, kirsebær, hindbær og peber. Elegant og meget velafbalanceret smag, samt en lang finish med gode tanniner.

Anbefales til rødt kød, grill, coq au vin og ost.

Årgang
2011

Område
Châteauneuf-du-Pape, Syd Rhône

Serveringstemperatur
18 grader

Alkohol %
15%

Drikkemoden
2014 – 2025

Drue(r)
65% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvédre, 5% Cinsault

Fadlagring
15-18 mdr. på nye egetræsfade