Viser 1–12 af 132 resultater

2007 Chateau Vieux Sarpe, Joseph Janoueix Vin

325,00 DKK Inkl. moms

Château Vieux Sarpe, der siden 1964 har tilhørt den kendte Libourne-familie Janoueix, ligger på det kalkholdige plateau, ca. en kilometer øst for byen Saint-Emilion.


Placeringen er ideel i smørhullet mellem storebroderen Château Haut-Sarpe og Premier Grand Cru Classé ejendommen Château Trottevieille.

Den fine beliggenhed blev udnyttet på et meget tidligt tidspunkt af kejser Probus (232-282) og hans legion af vindyrkere, som plantede vinstokke ved at grave retlinjede furer i limstenen for derefter at fylde furerne op med jord inden tilplantningen.

Et betydningsfuldt eksempel på dette arbejde blev fundet i 1964 ved restaureringen af en vingård, der støder op til Vieux Sarpes gamle vindmølle. Denne specielle vindmølle fra 1732 er iøvrigt den eneste, der stadig vedligeholdes i Saint-Émilion.

Der findes ikke noget egentligt slot mere, og såvel vinifikation som den efterfølgende lagring finder sted i Château Haut-Sarpes smukke kældre under ledelse af den erfarne kældermester Paul Cazénave.

Selvom Château Vieux Sarpe kun er klassificeret Grand Cru, er det vores erfaring, at kvaliteten ofte er forbløffende lig Château Haut-Sarpes.

LeverandørSociété D´Exploitation Du Chat.Haut SarpeLandFrankrig
OmrådeBordeauxUnderområdeSaint-Émilion
Type/FarveRødvinÅrgang2007
Drue70% Merlot
10% Cabernet Sauvignon
20% Cabernet Franc
Fadlagring16 mdr.
DyrkningTraditionelRiedel glasCabernet Sauvignon
ServeringsforslagLyst kød
Vildt
Oste – milde
Alkohol13,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2011 Chateau le Castelot, Joseph Janoueix Vin

300,00 DKK Inkl. moms

Med ikke mindre end fire ejendomme i det smukke Saint-Émilion-distrikt er familien Janoueix en af områdets mest betydningsfulde familier.

Château le Castelot er den nyeste ejendom i familien Janoueix’ besiddelse. Beliggenheden er fremragende i den sydlige del af Saint-Émilion i læ ved foden af Château Tertre Daugays højdedrag. En beliggenhed, der er med til at skabe et yderst favorabelt mikroklima.

Familien Janoueix har, siden de i 1978 overtog ejendommen, ydet en stor indsats for at gøre rammerne omkring vinen perfekt. Alt er udført med sikker smag og vanlig sans for detaljer.

Château le Castelot hører i dag blandt den absolutte top blandt Saint-Émilions Grands Crus, og familien Janoueix’ mål er da også i al beskedenhed en oprykning til Grand Cru Classé status.

Slottets vine er generelt kendetegnet ved en meget rig duft og en helt usædvanlige blødhed, der gør den attraktiv efter ganske få år på flaske.

LeverandørSa Ets Joseph Janoueix VinLandFrankrig
OmrådeBordeauxUnderområdeSaint-Émilion
Type/FarveRødvinÅrgang2011
Drue70% Merlot
10% Cabernet Sauvignon
20% Cabernet Franc
DyrkningTraditionel
ServeringsforslagMørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste – milde
Alkohol13,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2012 Graham’s LBV, Halvflaske

95,00 DKK Inkl. moms

Indtil 1820 handlede Graham’s med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Graham´s fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men – da Graham’s i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham’s: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".

Late Bottled Vintage adskiller sig fra Vintage Port på to punkter. Dels fremstilles den i både deklarerede og ikke deklarerede årgange, dels gennemgår den 4-6 års lagring på egetræsfade, før den tappes på flaske. Dette giver en mere åben og imødekommende Port, og modsat Vintage Porten behøver den ikke yderligere lagring for at vise sit fulde potentiale.

Vinifikation
Druerne gæres ved 24-28 grader, og så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (ofte indenfor 48 timer), stoppes gæringen ved, at man tilsætter en 77% druesprit i forholdet 1-5. Efterfølgende lægges mosten på brugte egetræsfade i 4-6 år, før vinen tappes på flaske og frigives til salg.
LeverandørW.&J. Graham & Co.LandPortugal
OmrådeDouroType/FarvePortvin
Årgang2012DyrkningTraditionel
ServeringsforslagOste – kraftige
Desserter – svagt søde
Desserter – meget søde
Frugt og nødder
Alkohol20,00%
Flaskestørrelse3/8 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2015 Cote de Beaune Rouge, Joseph Drouhin

300,00 DKK Inkl. moms

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Côte de Beaune appellationen blev i sin tid fastlagt for en gruppe vinavlere, der ikke opfyldte kravene til Côte de Beaune-Villages. Den har kun gyldighed for vine fra Beaune-distriktet.

Hos Drouhin er en af husets specialiteter den excellente Beaune Premier Cru, Clos des Mouches, en holdbar vin med stor krop.

Robert Drouhin vil med Clos des Mouches vise firmaet fra den absolut bedste side og har i den anledning lavet en form for andenvin. D.v.s. at man i denne "almindelige" Côte de Beaune-vin har en Beaune Premier Cru kvalitet – vel og mærke fra de unge vinstokke.

Vinifikation
Druerne plukkes i hånden, hvorefter de gærer i åbne fade i 14-18 dage. Under gæringen presses drueskallerne løbende ned i mosten, hvilket giver et optimalt udtræk af tanniner og aromastoffer og farve. Efterfølgende lægges vinen på 1-2 år gamle egetræsfade i 10-12 måneder, før den klares med æggehvider og tappes på flaske.
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte de Beaune
Type/FarveRødvinÅrgang2015
Drue100% Pinot NoirDyrkningTraditionel
ServeringsforslagLyst kød
Oste – milde
Alkohol13,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli12

2016 Chablis Vaudon, Joseph Drouhin

210,00 DKK Inkl. moms

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Midtvejs mellem Beaune og Paris ligger Chablis. Jorden består af en helt speciel type kalk dannet i Jura tiden på base af skaller og skeletter fra bittesmå dyreplankton og snegle.
Denne type kalk har den enestående evne til at kunne indeholde 80% vand uden at afgive fugt til omgivelserne. Det er en stor fordel for vinstokkene, der derfor aldrig behøver at tørste og samtidig ikke står i fugtig jord, som har givet druerne skimmelsvamp.

Joseph Drouhin er en stor jordbesidder i Chablis. Efter et besøg i tresserne hvor Joseph Drouhin indså, at man nemt
kunne kopiere Côte d´Or’s succes ved hjælp af frostkontrol, opkøbte han parceller fra de absolut bedst beliggende marker. Gennem intensive undersøgelser og smagninger af såvel gamle som nye Chablisvine, fandt han den stil, han ville lave sine vine i: Så kontant et udtryk for jordens karakter som mulig.

Vinifikation
De håndplukkede druer, der presses meget let, gæres ved ekstrem lav temperatur for at trække så mange aromer ud som muligt. Lagret nogle måneder på egetræsfade.
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeChablis
Type/FarveHvidvinÅrgang2016
Drue100% ChardonnayDyrkningTraditionel
Riedel glasOaked ChardonnayServeringsforslagLyst kød
Fjerkræ
Fisk – fede
Alkohol12,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
ProptypeKorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12

2016 Rosso San Pietro, Guerrieri-Rizzardi

125,00 DKK Inkl. moms

Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper samtidig med, at man har mulighed for at eksperimentere.

En af de bæredygtige procedurer hos Rizzardi, er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.

Guiseppe er dansk gift dansk og elsker den danske jul med sin flæskesteg, and, brunede kartofler, sovs, surt og sødt. Så da vi bad Giuseppe om at lave en særlig julevin til os, vidste han med det samme, hvilken type vin vi søgte.

Vinifikation
Udvalgte druer, fra Guerrieri Rizzardis egne marker i Valpolicella, bliver kørt til vineriet, hvor de afstilkes og forsigtigt presses. De enkelte druesorter gærer hver for sig i temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke. Til sidst foretages det endelig blend, som efterfølgende lagrer nogle måneder inden frigivelse.
LeverandørGuerrieri-RizzardiLandItalien
OmrådeVenetoType/FarveRødvin
Årgang2016DrueMerlot
Corvina
Corvinone
DyrkningTraditionelServeringsforslagMørkt kød
Vildt
Alkohol14,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
ProptypeKorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6

2017 Macon Villages, Joseph Drouhin

130,00 DKK Inkl. moms

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer.

Vinifikation
Vinificering finder udelukkende sted på rustfrie ståltanke.
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte Mâconnaise
Type/FarveHvidvinÅrgang2017
Drue100% ChardonnayDyrkningTraditionel
Riedel glasChardonnayServeringsforslagSkaldyr
Fisk – lys
Alkohol13,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
ProptypeKorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12