Viser 1–12 af 25 resultater

2016 Chablis Vaudon, Joseph Drouhin

210,00 DKK Inkl. moms

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Midtvejs mellem Beaune og Paris ligger Chablis. Jorden består af en helt speciel type kalk dannet i Jura tiden på base af skaller og skeletter fra bittesmå dyreplankton og snegle.
Denne type kalk har den enestående evne til at kunne indeholde 80% vand uden at afgive fugt til omgivelserne. Det er en stor fordel for vinstokkene, der derfor aldrig behøver at tørste og samtidig ikke står i fugtig jord, som har givet druerne skimmelsvamp.

Joseph Drouhin er en stor jordbesidder i Chablis. Efter et besøg i tresserne hvor Joseph Drouhin indså, at man nemt
kunne kopiere Côte d´Or’s succes ved hjælp af frostkontrol, opkøbte han parceller fra de absolut bedst beliggende marker. Gennem intensive undersøgelser og smagninger af såvel gamle som nye Chablisvine, fandt han den stil, han ville lave sine vine i: Så kontant et udtryk for jordens karakter som mulig.

Vinifikation
De håndplukkede druer, der presses meget let, gæres ved ekstrem lav temperatur for at trække så mange aromer ud som muligt. Lagret nogle måneder på egetræsfade.
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeChablis
Type/FarveHvidvinÅrgang2016
Drue100% ChardonnayDyrkningTraditionel
Riedel glasOaked ChardonnayServeringsforslagLyst kød
Fjerkræ
Fisk – fede
Alkohol12,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
ProptypeKorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12

2017 Macon Villages, Joseph Drouhin

130,00 DKK Inkl. moms

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer.

Vinifikation
Vinificering finder udelukkende sted på rustfrie ståltanke.
LeverandørJoseph DrouhinLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte Mâconnaise
Type/FarveHvidvinÅrgang2017
Drue100% ChardonnayDyrkningTraditionel
Riedel glasChardonnayServeringsforslagSkaldyr
Fisk – lys
Alkohol13,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
ProptypeKorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12

Adegas Morgadío, Torre Fornelos 2015

105,00 DKK

Gul farve med grønne nuancer. Intens frugtsmag med hints af citrus og tropiske frugter. Frisk og frugtrig. Meget behagelig i ganen med en lang finish. Anbefales som aperitif, til fisk, skaldyr og hvidt kød. Årgang 2014 Område Rias Baixas, Galicien Serveringstemperatur 8-10 grader Alkohol % 12,5% Drikkemoden 2015 – 2018 Drue(r) 100% Albariño Fadlagring Nej

Château L’Ermitage, Tradition Blanc 2016

95,00 DKK Inkl. moms

Château L’Ermitage blev grundlagt i det 18 århundrede og er beliggende på Santiago de Compostela´s pilgrimsfærds rute. Der er her fundet spor af vinmarker der kan dateres helt tilbage til det 12 århundrede. I omkring 30 år har Michel og Jérôme Castillon dyrket vin på de solfyldte og stenede marker. Det opdyrkede areal strækker sig over 75 ha vinmarker. Vinmarkerne, som er placeret på de sydvendte skråninger nær Middelhavet, opnår store fordele af det vindrige middelhavsklima. På disse marker dyrker Château L’Ermitage Rhône-dalens berømte druetyper: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Rousanne, Grenache Blanc og Viognier. Vinhuset er i gang med processen til at blive certificeret økologisk.

Domaine Roger Perrin, Châteauneuf-du-Pape Blanc 2015

250,00 DKK Inkl. moms

Châteauneuf-du-Pape er muligvis den mest anerkendte appellation i det sydlige Rhône og dette med god grund. Der er særlige kendetegn, som adskiller denne appellation fra dens naboer. Jordbunden består af de kendte Galets Roulés, store runde og røde sten, der suger solens varme til sig om dagen og afgiver den til vinstokkene om natten, hvilket fører til en enestående modning og smag af druerne. Siden begyndelsen af d. 19 århundrede har der eksisteret vinmarker på Roger Perrin´s ejendom. Efter Rogers uventede død under høsten 1986, overtog hans søn Luc, som havde studeret ønologi og haft sin læretid på Beaucastel, domainet. Langsomt lykkedes det Luc Perrin at øget kvaliteten på sit domaine, og han fik statueret sig som anerkendt producent. Desværre måtte Luc bukke under for canceren i 2010, i en alt for ung alder. Efter Luc´s alt for tidlige død overtog hans sø- ster Veronique, som i øvrigt også er uddannet ønolog, driften. Veronique og hendes søn Xavier står i dag for opretholdelsen af domainets høje vinstandard. Roger Perrin´s areal strækker sig over 37 ha vinmarker. På dette areal opnår nogle af stokkene en levealder på op til 120 år og den gennemsnitlige levealder er på 60 år. Domainets stokke er plantet på to typer jord. De klassiske Galets Roulés og en sandet type af jord, som giver mere aromatiske og balancerede vine. 

Francisco Sousa, Lagar de Brais 2012

110,00 DKK Inkl. moms

Vingården Francisco Fernández Sousa blev etableret I 1956. Fra generation til generation har de forsøgt at kombinere moderne teknologi med deres viden om landskabet i regionen Ribeiro. Der produceres primært hvidvine. Der er her tale om fokus på kvalitet frem for kvantitet hvilket også fører til en meget lille men unik produktion. Hovedparten af vinene er fra vingårdens egne marker der er beliggende i det civile sogn – Prado de Miño. Floden Miño og dens biflod, Avia, afgrænser den frugtbare region Ribeiro. En perfekt varm temperatur året rundt, kombineret med fugtighed, på grund af regn og floden, fører til en meget flot høst hvert år. Man mener at sorterne der dyrkes oprindeligt blev bragt til Ribeiro af romerne.