Anmeldelse af Ron Millonario 10th Aniversario Reserva

Sendt af: Mathias Bruhn In: Category 1 On: Kommentar: 0 Hit: 447

Vi ser nærmere på Ron Millonaro og om standarden holder. Er rommes popularitet en afspejling af kvaliteten eller blot hype. 

I 2005 startede importøren Mac Y med at lede efter en rom fra Mellem- eller Sydamerika, som var smagsmæssigt beslægtet med Ron Zacapa. Vi valgte vores italienske partner Fabio Rossi til opgaven. Fabio stod i forvejen for udvælgelsen af rommen til sin egen serie – Rum Nation. Den 16. juni 2006 søsatte vi den første Peru-rom, som en test. Det blev den 8 årige Peruano. Den klarede sig fremragende, og bliver på romsmagninger kåret til bedste køb til prisen. Så var vejen banet for storebror – Ron Millonario Reserva Especial Peru Solera 15. Efter den kom Ron Millonario XO Solera Reserva.

Dagens rom er det sidste skud på stammen af ”Familien Millonario” med ”efternavnet” 10th Aniversario Reserva

Ron Millonario produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Det har længe været en velbevaret hemmelighed, hvor det var, men nu har direktør Fabio Rossi afsløret, at der er tale om destilleriet Pomalca i Chiclayo, som ligger i det nordlige Peru.

Rommen laves et sted, hvor den lokale sukkerfabrik ikke er særlig effektiv. Det betyder, at der er en stor del "restsukker" i den melasse, der udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er en af de væsentligste årsager til den meget fyldige og kraftige rom, som tydeligst kommer til udtryk i den 8 årige Peruano i Rum Nation serien. Det er nemlig den samme "rå-rom", der bliver til "Rum Nation Peruano 8 år" og de 3 forskellige Ron Millonario

Destilleriet blev grundlagt i 1933 og benytter en destillationskolonne, som blev sejlet over fra Skotland. Først i 1950 blev Ron Millonario solgt på det lokale marked. Den var så dyr og eksklusiv, at de lokale bønder kaldte den for ”Ron Millonario” (en rom som kun millionærer har råd til).

Denne “Ron Millonario 10th Aniversario Reserva” er lavet som en fejring af 10 året for den første rom fra Peru. Rommen er således ikke 10 år gammel.

Der er her tale om forskellige rom, som er blandet for at give en god balance mellem forskellige smagsnuancer og fadlageringen. Størsteparten kommer fra yngre rom, der har været modnet i brugte Bourbon fade. En mindre del fra lidt ædlere rom, der har været modnet i brugte spanske sherryfade.

Samlet vurdering 81 point. 

Fra samme leverandør og destilleri kommer også:

Rum Nation Peruano 8 år (lillebror)

Ron Millonario, Solera 15 år Reserva Especial (storebror)

Ron Millonario XO Solera Reserva (ældste storebror)

Related by Tags

Kommentarer

Forlad din kommentar

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag January February March April May June July August September October November December