Anmeldelse af Armorik Single Malt

Sendt af: Mathias Bruhn In: Category 1 On: Kommentar: 0 Hit: 429

Vi ser nærmere på den ny ankomne Armorik Single Malt

Ligesom det gælder indenfor vin, hvor man taler om den gamle og den nye verden, så eksisterer der også fortsat et klart hierarki når det gælder whisky. I hvert fald i de brede kredse – og sågar også ind i de mere nørdede whiskykredse. Her er det naturligvis Skotland og Irland – og til dels Amerika – der er den gamle verden. Alle de øvrige, eksempelvis fra Japan, Australien, Sverige, Danmark – og som i dag: Frankrig – kalder man med en bred betegnelse for ’World Whiskies’. Det er naturligvis ret nedladende og snobbet, men det er samtidig også en anerkendelse af, at der nu bliver lavet både hæderlig og ligefrem fremragende whisky udenfor den ’gamle’ verden.

Produkt:
Dagens dram vi ser nærmere på er i den forstand en World Whisky – og altså fra Frankrig, nærmere bestemt fra Bretagne. Der er tale om Armorik Single Malt Classic, der som navnet antyder er hjørnestenen i firmaets whiskyportefølje, og præsenterer det bedste kældrene kan frembringe. Den er stukket sammen af whisky af forskellig alder, der er lagret på sherry- og bourbonfade. Duften er fyldig og elegant, med toner af tørrede frugter, hasselnødder og ristet brød. Smagen begynder frugtigt og afslører derefter langsomt sin kompleksitet, igen med tørrede frugter, med korn og med krydderier. En lang og krydret afslutning med måske en antydning af kystpræg.

8/10

Producent:
Armorik Whisky – eller rettelig Distillerie Warenghem ligger i byen Lannion i Bretagne og har lavet whisky siden 1994. Destilleriet er grundlagt i år 1900, af Leon Warenghem, hvis navn det altså stadig bærer. I 1967 overtog Leons barnebarn Paul-Henri sammen med sin forretningspartner Yves Leizour stafetten på destilleriet, og det var de to i partnerskab, der flyttede destilleriet til den nuværende lokation i udkanten af Lannion. Kig ind forbi, hvis du er på de kanter i din sommerferie.

Kommentarer

Forlad din kommentar

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag January February March April May June July August September October November December